пʼятниця, 22 грудня 2017 р.

Все минає, але не Бог і не любов

У Гостинцівській ЗОШ I-II ступенів Мостиського району нещодавно відбулося районне методоб'єднання вчителів української мови та літератури. З доповіддю "Формування комунікативних компетенцій на уроках української літератури" виступила Лехновська О.Є. Вона,як класний керівник 7 класу, провела показову годину спілкування "Все минає, але не Бог і не любов."
Даний захід проведено з метою відзначення 295-ліття з дня народження великого українського філософа - містика, поета, селянського пророка.
У своїх виступах учні 7 класу розкрили життєвий та творчий шлях Григорія Сковороди.
Цікавою була розповідь про мандрівку філософа, яка тривала майже 30 років. У ній ніколи він не розлучався з Біблією, флейтою і своїми писаннями, у яких дає чітку відповідь на питання:  ''Яка мета людського життя?''
Школярі піднесено виконували поезії Г. Сковороди, а також показали інсценізацію байки ''Жайворонки'' (Ільків Н., Фісенко Ю., Бенко А.), ''Бджола і Шершень'' (Бенко А., Гірняк М.).
Зачарувала присутніх чудова мелодія скрипки ''Ой ти, пташко жовтобока'' Г. Сковороди у виконанні Афлітонової М..
У рамках заходу переглянуто відео ''Cелянський пророк'', ''Афоризми''.
Апогеєм було виконання пісні ''Господи прости''.
Підсумки проведення зробила голова методоб'єднання вчителів української мови та літератури Оксана Михайлівна. Вона зазначила, що думки Г. Сковороди актуальні нам, жителям 3-го тисячоліття. Українському мудрецю не треба шукати читачів, - вони його шукають і будуть шукати.






Немає коментарів:

Дописати коментар