середа, 21 березня 2018 р.

Вшанування пам'яті героїв Карпатської України


У неділю, 18 березня, з нагоди 79-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України відбулися заходи із вшанування памяті січовиків біля меморіалу на Верецькому перевалі, що на межі Закарпаття і Львівщини. Працівники Гостинцівської ЗОШ І–ІІ ступенів Щепаняк Оксана Михайлівна, Лемець Марія Романівна, Колишак Романія Романівна, Лехновський Роман Федорович разом з учителями Мостищини на чолі з першим заступником голови райдержадміністрації Миколою Гандзом взяли участь у заході на Верецькому перевалі в с. Климець Сколівського району, аби віддати шану карпатським січовикам.
Урочистість розпочалася з покладання квітів та запалення лампадок біля могил січовиків. Опісля прозвучав Державний Гімн України, а священнослужителі відправили чин панахиди за полеглими героями.
З промовами виступили голова львівської ОДА Олег Синютка, а також очільники Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс та Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Олег Синютка зазначив, що нам сьогодні треба демонструвати всьому світові і самим собі, що Україна не буде такою, як у 2014 році. Ніхто і ніколи не буде визначати, які свята і яких героїв вшановувати. На цьому меморіалі ми демонструємо світові нашу єдність, пам'ять і віру. Наша нація єдина та могутня.

                                        Щепаняк О.М., вчитель початкових класів







Немає коментарів:

Дописати коментар