четвер, 14 червня 2018 р.

Екскурсія до народного історико-краєзнавчого музею

Нещодавно учні табору денного перебування «Веселка» при Гостинцівській ЗОШ І-ІІ ступенів під керівництвом начальника табору Лемець М.Р., а також вихователів  Опалінської О.І. і Красуцької М.В. відвідали народний історико-краєзнавчий музей «Мостищина» у м. Мостиська.
Діти із захопленням слухали розповідь директора музею Новіцького Романа Григоровича про історію Мостищини. У музеї зберігаються мистецькі твори, речі побуту, археологічні знахідки, нумізматика, матеріали (документи, щоденники) про рідний край, давня література, інформація про видатних людей Мостищини. Учні з  неабиякою цікавістю розглядали експонати  різних епох:
1)      Доба палеоліту (кам’яна доба).
Експонати: списи, наконечники, стріли,  луки.  За допомогою стріл перші люди спочатку полювали на мамонтів, а пізніше за  допомогою луків полювали на оленів, лосів та інших тварин. Також люди займалися гончарством, виробляли з глини перші глечики.
2)      Доба бронзи.
Експонати: ножі, сокири, списи, різні прикраси.
3)      Доба раннього заліза.
Експонати: наконечники стріл, урни.
4)      Доба античності.
Експонати: срібні динари, різні прикраси.
5)      Княжа доба (раннє середньовіччя).
Експонати:  перші хрестики, язичницькі обереги, бойові сокири.
6)      Доба козаччини (пізнє середньовіччя).
Експонати: кулі, списи, сокири, монети.
Ми щиро подякували директору музею за цікаву та змістовну розповідь про історію Мостищини. Школярі дізналися багато нового про свій рідний край. Потім ми організовано пішли відпочивати у сквер Т.Г. Шевченка. Діти розважались: катались на гірках, каруселях,  стрибали на батуті.
Учні  були дуже задоволені екскурсією та з хорошим настроєм  повернулися додому.

                                                                       Опалінська О.І., вихователь табору






  



Немає коментарів:

Дописати коментар