понеділок, 10 грудня 2018 р.

Ах, скільки струн в душі дзвенить!


У Гостинцівській ЗОШ І-ІІст. 07.12.2018 року  відбулося методобєднання класних керівників. З доповіддю ,,Поезія-це завжди неповторність…’’ виступила Лехновська О.Є.
Схвально зустріли присутні виступи учнів 8 класу, які разом з класним керівником провели літературну  годину  ,,Ах, скільки струн в душі дзвенить!’’ з метою відзначення 140-ліття з дня народження Олександра Олеся.
Бенко Анастасія, Гірняк Марія, Бокало Анна, Федина Тетяна, Ільків Назарій чудово читали напам’ять твори поета(,,Безсмертники’’, ,, Гроза пройшла…зітхнули трави…’’, ,, Іскра ‘’, ,, У дитинстві ще…’’, ,, Айстри’’ та ін.),  у яких розкривається краса природи, її настрої. Справді, природа в поезіях Олеся живе дуже виразним життям.
Кожен присутній відчув, що подорож Гуцульщиною збагатила Олександра Олеся незабутніми враженнями( поема ,, На зелених горах ‘’). Приємні зустрічі поета з І. Франком, О. Кобилянською, М. Коцюбинським.
Еміграція стала трагедією життя Олеся. Він видає за кордоном ряд збірок, основна тема яких – туга за Україною. Поета хвилюють жахливі вісті про голодомор 1933р. в Україні, про арешти і розстріли української інтелігенції.
Підсумки зробила Опалінська О.І., класний керівник 7 класу. Вона зазначила, що поет Олександр Олесь посідає певне місце в історії нашої культури і що все краще з його спадщини повинно стати набутком кожного.
                                           Лехновська О.Є. – класний керівник 8 класу




Немає коментарів:

Дописати коментар