четвер, 14 лютого 2019 р.

Сторінки нашої історії

12 лютого 2019 року учні 5-8 кл. Гостинцівської ЗОШ I-II ст. Мостиського району з класними керівниками Опалінською О.І. та Лехновською О.Є., педагогом-організатором Колишак Р.Р. здійснили маршрут "Гостинцеве - Зашків - Львів".
Побувавши в історико-меморіальному музеї полковника Євгена Коновальця у селі Зашків Жовківського району Львівської області, кожен із цікавістю слухав про життя і діяльність військового і політичного організатора, борця за самостійність України. Захоплюючими були сторінки "Є.Коновалець у Женеві", "Його слідами по Україні й Канаді" , ''Фрагмент з поїздки Коновальця по Америці''.
...Вибух 23 травня 1938 року знищує славну історичну особистість, людину великого серця, незамінимого організатора і незламного воїна.
Минули довгі роки... За такий час багато ран загоюється. Але ця рана не гоїться. І це свідчить ще більше, що Євген Коновалець безсмертний. З його духу зароджуються кращі наші почини, і ніщо не спинить нас на шляху реалізації тих ідей, за які він поклав своє життя.
Львів. Музей визвольної боротьби України. Пам'ятки експозиції Музею допомогли кожному з нас краще зрозуміти складні і трагічні сторінки нашої історії, ту жертовність синів та дочок нашої нації, які, незважаючи на всі перешкоди, боролись, гинули, але не встали на коліна перед ворогом і здобули  Українську Державу.
                                        Лехновська О.Є., класний керівник 8 класу










Немає коментарів:

Дописати коментар