19
листопада учні Гостинцівської ЗОШ І-ІІ
ступенів (директор Кечур О.О.) під
керівництвом вчителів Мік О.Я., Муляр
О.В., Мищишин Г.В. та Чайки М.І. побували
у пекарні «Еко Татко» в селі Шегині
Мостиського району. Тут на дітей чекало
справжнє диво. Вони взяли участь у
майстер-класі та успішно пройшли навчання
з випічки справжнього живого хліба з
висівками, замішаного на сироватці.
Під керівництвом чудового знавця своєї
справи пана Богдана дітей було поділено
на дві команди «Ранок» та «Денник»,
посвячено їх у справжні пекарі. Під час
змагань учні важили борошно, висівки,
сіль. А далі приступили до замішування
тіста. З цим завданням обидві команди
впорались пречудово, бо кожен хотів
бути переможцем. Пишне тісто розклали
у формочки. Кожен своїми долоньками їх
тримав і бачив, як підростає тісто.
Наступним кроком було випікання хліба
у глиняній печі на дровах. Поки хліб
випікався, хлопці та дівчата поласували
смачним козацьким кулішем, печеною
картоплею із салом і часничком,
українськими канапками із смальцем та
цибулькою, попили запашного чаю.
Незабутнє
враження справило знайомство з Державним
кордоном України, де школярі побачили,
як працює прикордонна служба. Після
екскурсії на кордон організатори
майстер-класу підготували дітям справжнє
свято з танцями та караоке. І на завершення
найочікуваніша подія: кожному учаснику
вручили іменні сертифікати, які
засвідчують, що діти стали справжніми
майстрами пекарської справи і смачну
теплу хлібину, щойно з печі, запах і смак
якої запам’ятають назавжди.
Щасливі,
сповнені позитивних вражень та емоцій
повернулись додому. Велика подяка
організаторам за чудовий майстер-клас,
який допомагає відродити народні
традиції випікання живого хліба.
М.Чайка
– заступник директора школи
Немає коментарів:
Дописати коментар