пʼятниця, 23 жовтня 2020 р.

Осінні посиденьки

 

Вже зібрані останні врожаї,
З полів добро привезено додому.
Комори всі наповнили свої,
Тепер приємну відчувають втому.
Втомилися, звичайно, від турбот,
Та радість від достатку серце гріє.
Трудолюбивий, добрий наш народ,
Він потрудитися і відпочити вміє.

Завітала щедра осінь… З давніх давен люди відзначали свято осені, свято зібраного урожаю. Ось саме в таку осінню пору, коли все добро зі садів, городів, полів і лісів було зібрано і звезено в двори, сховане в комори, льохи і клуні, люди збирались на великий осінній ярмарок, щоб продати залишки виробленої продукції, обміняти на інший товар та й навіть похвалитися вирощеними овочами, фруктами, зерновими культурами, медом, хлібом, гончарними і ткацькими виробами... Чого тільки не було на тих ярмарках у незапам’ятні часи в Україні!

22 жовтня у Гостинцівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів було проведено Свято урожаю «Осінні посиденьки». Дуже весело і яскраво пройшло свято. На осінній ярмарок завітали скоморохи в яскравому і смішному одязі, які «водили ведмедя» та веселили гостей. На заході були такі осінні персонажі як Осінь, Урожай, господиня, а також різні овочі. Гості із захопленням слухали мелодійні пісні у виконанні учнів 5 класу: Болячок Юлії, Корчевської Марії і Гулак Тетяни.

З неабиякою фантазією та завзяттям підійшли до організації заходу батьківський, учнівський та учительський колективи школи.  До підготовки свята були залучені учні 1-9 класів школи, їхні батьки. Кожен клас представляв свій стіл з різноманітними дарами осені. Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів. А поруч велася жвава торгівля печивом, булочками, пиріжками, тортиками та іншими смаколиками. Усе це було зроблено власноруч учнями з мамами, татами, бабусями.

Проведене свято принесло всім хороший настрій, об`єднало зусилля батьків, учнів, вчителів. Усі залишилися задоволені і в гарному настрої.  Дякуємо  за активність, ініціативність та підтримку усім батькам, які із задоволенням та натхненням постійно долучаються до нашої цікавої та потрібної шкільної справи.

 

                                                       Опалінська О.І., учитель біології












 

Немає коментарів:

Дописати коментар