понеділок, 21 травня 2018 р.

Загальношкільні батьківські збори


 «Як подолати труднощі у навчанні та вихованні дітей», під такою назвою 17.05.2018 р. у Гостинцівській ЗОШ І-ІІ ступенів Мостиського району відбулися загальношкільні батьківські збори. Перед численною аудиторією батьків виступила директор школи Кечур О.О. Вона зосередила увагу присутніх на нових викликах, що ставить перед собою сучасне суспільство перед школою – виховання людей нового покоління для життя у ХХІ ст. Це перехід від школи, яка наповнює дітей знаннями до школи компетентностей. Це не тільки знання, це – вміння використовувати їх для власних індивідуальних і професійних завдань. Це формування цінностей і переконань, а також з позиції тих цінностей критично переосмислювати шквал сучасної інформації. Таке завдання неможливо вирішити школі без залучення батьків. Тільки у співпраці з сім’єю можливе поєднання шкільної педагогіки з позитивним духовно-моральним кліматом сім’ї. Тепле слово, щира порада, родинна любов і позитивний приклад батьків, а також підтримка і взаємовиручка в скрутну хвилину – ось якої саме допомоги у навчанні потребують наші діти від своїх батьків.
Тому Олександра Орестівна наголосила на тому, що у вихованні шкільної молоді важливим чинником має стати співпраця батьків і шкільних вихователів, адже повинні братися до уваги фізичне і психічне здоров’я, стійкість нервової системи, інтереси і можливості дитини. А тому важливо поєднувати елементи наукової педагогіки та родинно-національних традицій, звичаїв і обрядів у здійсненні виховної функції.
Далі директор школи ознайомила батьків із ст. 55 Закону України «Про освіту», у якій йдеться про те, що держава надає батькам допомогу у виконанні ними своїх обов’язків, захищає права сім’ї, а також із ст. 56, де чітко вказано права батьків щодо виховання дітей.
Наприкінці зустрічі з батьками директор школи зупинилася на виробничих питаннях у звязку з літніми ремонтними роботами у школі.  


                                                              Кечур О.О., директор школи 






Немає коментарів:

Дописати коментар