понеділок, 12 листопада 2018 р.

День української писемності та мови


У Гостинцівській ЗОШ I-II ст. 9 листопада було проведено XVIII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності ,,Крила України’’. З метою пропагування грамотності,підтримки та розвитку державної мови,виховання високої мовної культури.
Лехновська О.Є. провела виховний захід ,,Мова душа народу’’ з метою відзначення Дня української писемності та мови.Прозвучали чудові пісні про мову.Піднесено  виконували поезії Юрій Фісенко,Анастасія Бенко,Назарій Ільків,Анна Бокало,Андрій Здобиляк,Марія Гірняк.
Своїм виступом вони підкреслили,що кожен є частинкою українського народу,що мова живе в наших серцях,єднає людей однієї нації,робить їх єдиним цілим.
Схвально зустріли присутні виступ учнів 7 класу Шурпети Назарія,Харатін Кристіни,Філь Анастасії,Стефаниці Марти.У поезіях зазначалося,що змалечку,виховуючи в собі справжню людину,кожен повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю,у якій зберігається найцінніший скарб-мова.
Підсумки заходу зробила Галина Мищишин, класний керівник 5 класу.Вона зазначила,що всі повинні піклуватися про мову,любити і поважати її.Людина не може існувати без мови,як і без повітря.


                                         Лехновська О., вчитель української мови та літератури







Немає коментарів:

Дописати коментар