пʼятниця, 9 листопада 2018 р.

ЗУНР – наша слава і гордість

У Гостинцівській ЗОШ І-ІІ ступенів Мостиського району  в рамках відзначення  100- річчя проголошення ЗУНР  08.11.2018 р. проведено  історичну  годину «ЗУНР – наша слава і гордість» . Підготувала і провела  її  педагог – організатор  Колишак Романія Романівна спільно зі своїми вихованцями .
Розпочався захід  виконанням стрілецького гімну «Ой, у лузі червона калина похилилася». Далі ведучі Бокало Анастасія та Гірняк Марія відновили хроніку подій становлення Західноукраїнської Народної Республіки, Листопадового чину - повстання, організованого в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року Українською Національною Радою силами Українських січових стрільців у Львові з метою встановлення влади Української держави.
Під час перегляду презентації  присутні дізналися про діячів, що залишили глибокий слід у військово-політичній історії Галичини: президента ЗУНР – Євгена Петрушевича, організатора і керівника переможного  Першолистопадового зриву 1918 р. у Львові, організатора Галицької армії, першого державного секретаря військових справ ЗУНР полковника Дмитра Вітовського.   Учасники заходу схилили свої голови перед подвигом Січових Стрільців та вшанували  пам'ять полеглих за волю України хвилиною мовчання .
Від подій 1918 року учасники виступу перейшли до сучасності - часів незалежності нашої держави, Революції Гідності та війни на сході країни.
Під час свята школярі декламували вірші, у яких  прославляли красу і неповторність української землі,  а також любов до своєї Батьківщини. Поезії про Героїв України прочитали : Харатін Крістіна, Бокало Анастасія,Гірняк Марія ,Філь Анастасія.  
Завершився  захід спільним виконанням Державного Гімну України.

                                                                           Колишак Р.Р.-педагог – організатор    




Немає коментарів:

Дописати коментар