четвер, 28 вересня 2023 р.

Посвята в джури.

Зродились ми великої години
З пожеж війни і з полум’я вогнів.
Плекав нас біль по втраті України,
Кормив нас гніт і гнів на ворогів.

В Гостинцівському ЗЗСО І-ІІ ступенів (в.о. директорки С.Держипільська) відбувся захід «Посвята в джури» під керівництвом керівника гуртка дитячо-юнацької військово-патріотичної Гри «Джура» Опалінської Оксани Іванівни та керівника вокального гуртка Патріотичної пісні Демського Романа Дмитровича. 
День захисника і захисниць України – свято, що відзначається в Україні цьогоріч 1 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці та водночас з Днем Українського Козацтва.
Знання історії рідної землі, шанування українських звичаїв і традицій — ось що єднає сьогодення і минуле. Тож волелюбний і вірний, безстрашний і щирий дух козацтва палає в наших серцях.
Козацтво — це українське минуле, сучасне і майбутнє. А найкращі козаки виховувалися з джур. 
В цей святковий день в нашому закладі відбулася посвята в джури учнів 8-9 класів. Отаман рою «Козацька слава» Комар Олексій оголосив присягу та кодекс лицарської звитяги.
Юним джурам вручили на памʼять посвідчення. На святі прозвучали вірші та пісні про Україну, повстанські пісні та гімн «Козацький марш».
Будемо боротися за відродження рідної мови, національної культури, проникати в таємниці історії. Любімо Україну, шануймо її народ. Хай кожен із нас добрими ділами стверджує, що козацькому роду нема переводу.
Сьогодні ми вклоняємося тим, хто літ тому назад багато
І тим, хто нині з автоматом наш спокій береже і захищає,
Всю нашу велику родину, рідну землю свою – Україну.

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ГЕРОЯМ! СЛАВА! СЛАВА! СЛАВА! 💙💛🇺🇦

                                              О. Опалінська











Немає коментарів:

Дописати коментар